Zoektocht en behoud van vrijwilligers

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor de vereniging en de sport. Zonder vrijwilligers geen sport. Maar hoe vindt je deze belangrijke mensen en hoe kun je vrijwilligers behouden?

De KNVB is samen met NOC*NSF een project gestart om verenigingen hierin te helpen. Om het bestuurswerk te promoten, maar ook om het bestuurs- en commissiewerk aantrekkelijker en moderner te maken. Het imago van deze functies is vaak stoffig. Het is belangrijk dat ook andere talenten zich aangesproken voelen tot zo’n rol en de waarde daarvan. Daarmee creëer je meer aanwas van nieuwe jonge competente bestuurders en krijgt het imago van besturen in de sport een positieve boost.
 
Zoek jij .... hét nieuwe talent voor in de organisatie van jouw sportvereniging? Wanneer je op een andere manier durft te kijken naar de invulling van de standaard bestuursfuncties en commissies​ blijkt er ineens veel meer mogelijk! Kijk op de site talentvoorjouwclub voor meer informatie, handige tips & trics en allerlei bruikbare tools zoals posters en het filmpje hieronder voor op je site.