Ranglijsten

De ranglijsten worden bijgehouden door Igor Heller en Jacek Offierski. Sinds 1 januari 2016 gelden voor de senioren de ranglijsten op www.nttb-ranglijsten.nl. Sinds 1 juli 2018 worden deze ranglijsten ook gebruikt voor alle nationale jeugdtoernooien. Voor de toekenning van de
A- en B-licenties jeugd gelden de ranglijsten die op de 'oude' manier worden samengesteld. De meest recente jeugdranglijsten en internationale ranglijsten zijn terug te vinden op deze pagina.

Nationale Jeugdranglijst meisjes

Nationale Jeugdranglijst jongens

Toelichting ranglijsten 13 mei 2018

Klassement jeugdranglijsttoernooien 27 maart 2018

De puntentabellen en richtlijnen voor de jeugdranglijsten zijn terug te vinden op de pagina jeugdlicenties.

Internationaal

Wereldranglijsten

Paratafeltennis

Paratafeltennissers kunnen deelnemen aan diverse paratoernooien, waaronder de jaarlijkse ranglijsttoernooien in Amersfoort, Weert, Duiven/Arnhem, Zoetermeer en Venray. Op deze ranglijsttoernooien kunnen punten verdiend worden voor de ranglijst. In de zomer wordt de eindranglijst opgemaakt en op het ranglijsttoernooi in Amersfoort in oktober worden de bijbehorende ranglijstbekers uitgedeeld. 

Ranglijst en percentagelijst

Op de toernooien wordt gespeeld in 6 sterkteklassen.

Op de ranglijsttoernooien wordt voor iedere gewonnen wedstrijd 1 ranglijstpunt toegekend. Winst in de klasse betekent 8 punten extra, 2e in de klasse 6 punten extra, 3e 4 punten extra en 4e 2 punten extra. Aan het eind van het seizoen worden de punten opgeteld en worden de ranglijstbekers voor de 3 besten uit iedere klasse toegekend.

Bij de NK Para, de 5 ranglijsttoernooien en de recreatieve paratoernooien worden ook de percentages van de spelers bijgehouden. Aan het eind van het seizoen is dit percentage bepalend voor promotie, handhaven of degradatie.

Klassenlijst seizoen 2018/2019 update 25 januari 2019 

Ranglijstpunten 2018/2019 update januari 2019

Ranglijstbekers 2017-2018 update 10 augustus 2018

Internationaal

Para wereldranglijsten