Scheidsrechter 3

Echt meer willen weten, maar ook meer kunnen doen!

Scheidsrechters van niveau 3, SR3, kunnen op drie manieren worden ingezet.

  • ​Als assistent-scheidsrechter, blokker, bij competitiewedstrijden in de eerste en eredivisie en tijdens nationale evenementen, NK en Masters, op aanwijzing van de bond. Zij assisteren de SR4 of SR5 bij het leiden van wedstrijden.
  • Als zelfstandig scheidsrechter bij toernooien en evenementen op afdelings- en verenigingsniveau op aanwijzing van de afdeling of vereniging.
  • Als arbitragecoördinator bij een vereniging waarbij je zowel tijdens als buiten wedstrijden als vraagbaak fungeert en andere arbitragezaken coördineert zoals SR1 en SR2.

Om deze taak goed uit te kunnen voeren is de opleiding tot Scheidsrechter 3 ontwikkeld. Deze opleiding is competentiegericht, maatgericht toegespitst op de individuele kandidaat, en bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Met een achtergrond in het tafeltennis is het mogelijk om in één dag het diploma te behalen. Er zijn vaste evenementen in het wedstrijdseizoen gekozen voor deze boeiende opleiding. De volgende evenementen zijn vastgesteld als opleidingsdagen voor de SR3:

Halve finale Nationale Jeugd Meerkampen meestal begin februari

Finale Jeugd Meerkampen meestal eerste weekend juni

A-Jeugd Ranglijsttoernooien meestal in november en maart

Voordat er deelgenomen kan worden aan de opleiding dient men in het bezit te zijn van een Spelregelbewijs SR1 en/of diploma Scheidsrechter 2. Daarnaast is een bewijs van slagen voor de instapspelregeltoets nodig, die doorgaans op de dag van de opleiding vooraf wordt afgenomen.

Inschrijven kan via de NTTB Webshop onder 'Opleidingen'. 

Voor vragen kun je mailen naar opleidingen@tafeltennis.nl