09 januari 2019

Workshop ‘Van pingpong naar tafeltennis’

Tijdens de landelijke studiedag van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) op woensdag 30 januari kunnen docenten en leerkrachten deelnemen aan de workshop ‘Van pingpong naar tafeltennis’. Hoofd Opleidingen van de Nederlandse Tafeltennisbond Michiel de Korte geeft deze workshop op de Hanze Hogeschool Groningen.

Van pingpong naar tafeltennis
Tijdens de workshop van anderhalf uur leren de docenten lichamelijke opvoeding van alles over tafeltennis en de mogelijkheden van de razendsnelle sport. Er wordt veel zelf gespeeld door de cursisten, maar ook worden zo nu en dan tips gegeven en wat basisregels uitgelegd door cursusleider Michiel de Korte. Aan het einde van de workshop ben je in staat om door de opgedane kennis een leuke reeks kennismakingslessen op het gebied van tafeltennis te geven aan scholieren in het voortgezet onderwijs.
 
De studiedag duurt de hele dag en de cursisten kunnen in totaal drie workshops volgen, zowel in een praktijk- als theorievorm. De dag van de KVLO is georganiseerd in samenwerking met de Hanze Hogeschool Groningen en heeft als thema ‘Beter in je vel met LO’. De beschrijvingen van de verschillende workshops en alle overige interessante informatie is te vinden op de website van de KVLO.