11 januari 2019

Doe mee aan de Koningsspelen op 12 april!

Wil je met jouw vereniging scholen helpen bij het organiseren van een sportactiviteit(en) tijdens de Koningsspelen op 12 april? Dat kan via de Koningsmatch! Dit is een ultieme mogelijkheid om een grote jonge doelgroep kennis te laten maken met de sport, dus ook met tafeltennis!

Het is alweer 2019. Het jaar waarin de 7e editie van de Koningsspelen gaan plaatsvinden op 12 april. Na 6 jaar zijn de Koningsspelen uitgegroeid tot een traditie, waaraan in 2018 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier deelnamen. Het is dan ook de grootste sportdag van Nederland. Om scholen te helpen kun je als vereniging een clinic of andere sportactiviteit organiseren tijdens de Koningsspelen. Een andere mogelijkheid is om de accommodatie beschikbaar te stellen. Om makkelijk een school te vinden die hierin geïnteresseerd is, is er -net als vorig jaar - een tool ontwikkeld waar scholen en sportverenigingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen.
 
Hoe werkt het?
• Geef via deze link aan dat je graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
• Basisscholen kunnen vervolgens op hun persoonlijke pagina eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen;
• Met één klik kun je contact zoeken met de basisschool;
• Je kunt ook jouw sportaccommodatie ter beschikking stellen of meedenken over de invulling van de sportieve activiteiten.
 
(Foto's: Bibi Veth)
 
Wat zijn de voordelen?
• Een leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;
• De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;
• Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven;
 
Kijk voor alle actuele informatie op de website van de Koningsspelen 
Bekijk hieronder ook de Koningsmatch promotievideo